Tahriru'ş Şam Halep'te rejim saldırısını geri püskürttü

Tahriru'ş Şam Halep'te rejim saldırısını geri püskürttü

Rejim koalisyonuna bağlı güçler bu sabah Halep kırsalında ilerleme girişiminde bulundu.

Rejim koalisyonuna bağlı güçler bu sabah Halep kırsalında ilerleme girişiminde bulundu.

Mepa News'in bölge kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Rusya ve İran destekli rejim koalisyonuna bağlı güçler bu sabah Halep'in güney kırsalındaki Zemar beldesi yakınlarında ilerleme girişiminde bulundu.

Tahrir'uş Şam Heyeti'ne (HTŞ) bağlı muhalif grup tarafından fark edilen ilerleme girişimi sonrasında iki taraf arasında çatışma çıktı.

HTŞ kaynakları tarafından yapılan açıklamada, rejim koalisyonuna bağlı güçlerin gece saat 02.00 sularında Zemar beldesi doğusundaki Tel Tavil köyündeki mevzilere yönelik sızma girişiminde bulunduğu ifade edildi.

Sızma girişimi sırasında rejim koalisyonuna bağlı güçlerin bölgeyi yoğun topçu ateşi altına aldığını ifade eden bölge kaynakları, rejim koalisyonunun ilerleme girişiminin başarısız olduğunu aktardı.

Rusya ve İran tarafından desteklenen rejim koalisyonuna bağlı rejim güçleri sürekli olarak Zemar bölgesi ekseninde ilerleme girişimlerinde bulunuyor. Şimdiye kadarki bu ilerleme girişimleri bölgedeki muhalifler tarafından geri püskürtüldü.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.