Muhammed bin Selman'ın 'reform hamlesi' sürüyor: Abdulaziz el Fevzan tutuklandı

Muhammed bin Selman'ın 'reform hamlesi' sürüyor: Abdulaziz el Fevzan tutuklandı

Suudi Arabistan'da din adamlarına yönelik tutuklama hamlesi devam ediyor.

Suudi Arabistanlı yetkililer ülkenin tanınmış din adamlarından Abdülaziz el Fevzan'ı tutukladı. Fevzan'ın tutuklanması haberi, ülkede tutuklama dalgalarına karşı duran aktivistler tarafından yürütülen sosyal medya hesapları tarafından paylaşıldı.

Aktivistler, Suudi Arabistan Adalet Yüksek Enstitüsü'nde karşılaştırmalı dini hukuk profesörü olan Fevzan'ın sosyal medyada paylaştığı ifadeler nedeniyle tutuklandığını ifade etti. Fevzan, ülkede dini liderlerin ve vaizlerin tutuklanmasına karşı sosyal medyada bazı paylaşımlar yapmıştı.

El Cezire'nin bildirdiğine göre ise Abdulzziz el Fevzan'a yurt dışına çıkış yasağı konuldu ve sosyal medya kullanımı yasaklandı. Twitter'da iki milyondan fazla takipçisi olan din adamı, 15 ve 16 Temmuz'da attığı tweetlerde ülkedeki din adamlarının tutuklanmasını eleştirmiş ve yetkilileri dine ve değerlere savaş açmakla suçlamıştı.

Suudi Arabistan'da gölge kral olarak anılan veliaht prens Muhammed Bin Selman öncülüğünde ülkede bir reform hamlesi başlatılmıştı. Bu hamle kapsamında birçok vaiz ve din adamı tutuklanmıştı. Bunların arasında Selman el Avde ve Avad el Karni gibi isimlerde bulunuyordu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.