Muharrem İnce: Altılı Masa'yı yönetemeyenler Türkiye'yi nasıl yönetecek?

Muharrem İnce: Altılı Masa'yı yönetemeyenler Türkiye'yi nasıl yönetecek?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Millet İttifakı bir çıkar ittifakıdır. Masayı yönetemediler, Türkiye'yi nasıl yönetecekler? Olmayacak duaya amin demek istemiyorum. Ortada olmayacak bir dua görüyorum." dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimine dair "Yüzde 30 oy alacağım. İkinci tura ben kalacağım. Kemal Kılıçdaroğlu ile kalma ihtimalimiz var." dedi.

İnce, Habertürk'teki canlı yayında gündeme ilişkin sorulara cevap verdi.

Altılı Masa'ya karşı eleştiriler yönelten İnce, "Hayal görmeyin diyorum. 1,5 yılda adayı zor belirlediler. Masa devrildi, kalktı. Buradan nasıl bir umut çıkar, birisi anlatsın bana. Masayı yönetemediler, Türkiye'yi nasıl yönetecekler?" diye sordu.

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Muhalefet yüzde 60 ile kazanacakmış, ben çıkıntı oluyormuşum. CHP'li Faik Öztrak, Ekmeleddin İhsanoğlu aday olduğu zaman 'Yüzde 60'la kazanıyoruz.' demişti. Aynı kişi şimdi aynı lafları ediyor. Babacan'ı Yüce Divan'a göndereceksin, vazgeçmişsin cumhurbaşkanı yardımcısı yapacaksın. Millet İttifakı bir çıkar ittifakıdır. Masayı yönetemediler, Türkiye'yi nasıl yönetecekler? Olmayacak duaya amin demek istemiyorum. Ortada olmayacak bir dua görüyorum, siyasette algı yöntemiyle, siyasi mühendislikle bu işler yürümez. Kılıçdaroğlu 13 kere kaybetti, ben bir kere kaybettim. Bir kere penaltı kaçırdım. (Adam kazandı.) O mesajı ben attım, pişman mısın, pişmanım. CHP görevini yapmamış. Benim hatam partime güvenmekti. Beni o akşam hançerlediler."

AK Parti'ye gerek yok, CHP kendi evlatlarını yemekte çok mahir zaten. Dünya siyasi tarihinde kendi evlatlarını yemekte bu kadar mahir ikinci bir siyasi oluşum yoktur. Sayın Akşener masada 'Kazanacak aday istiyorum.' dedi, masadan kalktı. Aynı mahfiller Meral Akşener'e neler söylemediler. CHP Genel Merkezi'ndeki trollerin gazabına uğradı.

Ben bunların kararı olmadan ne çekilirim ne bir şey yaparım. Masada İYİ Parti'yi ayrı tutuyorum. Geri kalan 4'ünün toplamının 4 katı oyum var. Öneriyorum, 1 yıldır bağırıyorum. 'Altılı Masa cumhurbaşkanlığı seçimini ayrı yapsın, sandık güvenliği için bütün muhalefet partileri bir araya gelelim, sandıkları koruyalım.' diyorum. 200 bin sandığı birlikte koruyalım. Bunu söylüyorum, hala karşılık bulmadı. 10 Nisan'da listeler açıklandığında göreceksiniz. Bana 'bölücü' diyenlere '10 Nisan akşamı görüşürüz' diyorum. Yandı gülüm keten helva."

"İnce'ye 'oy bölme' suçlamaları"

"Seçilemiyor. Seçilemiyorsa oy bölmesi niye? Matematik bilen adamlar bunu söylüyor. Burada oy bölmesi olmaz. Olağanüstü oy olacağım. Yüzde 30 oy alacağım. İkinci tura ben kalacağım. Kemal Kılıçdaroğlu ile kalma ihtimalimiz var. CHP cumhurbaşkanı adaylığımda arkamda değildi ki belki de yüktü. Para harcamadılar. Afişlerimi asmadılar. Sıfır moralle çalıştırdılar. Kan kusturdular bana. Emin olun, üyelerimiz içinde CHP'den istifa edip gelenlerin oranı yüzde 20. Oy bölünmesi olmaz. İnsanları korkutup oy almaya çalışıyorlar. Altyazıları okuyorum televizyonlarda 'Muharrem İnce çekil, yoksa hesap veremezsin.' deniyor. Ben o riski görüyorum, sokağı da görüyorum. Ben salon siyasetçisi değilim. İnce'yi destekleyenlere belki ikinci turda ihtiyacınız olacak. Niye bunlara 'Sarayın adamı, troller.' diye iftira atıyorsunuz. Bunlar Kemal Bey'den kurtulacaklarını hesaplıyorlar. Dertleri Türkiye değil."

"Altılı Masa seçim kazanamaz, kazansa da ömrü olmaz"

Öte yandan İnce, "Memleket Partisi-İYİ Parti-CHP ittifakı olsa Kemal Bey'in adaylığına onay verir miydiniz?" sorusunu, "Verirdim. Ben illa Muharrem İnce aday olsun derdinde değilim. Ben diyorum ki bu Altılı Masa seçim kazanamaz, kazansa da ömrü olmaz. 6 aylık ömürleri olur. Bunlar bir cumhurbaşkanı adayını 1,5 senede belirlediler, İstanbul valisinde nasıl anlaşacaklar?" diye yanıtladı.

"Zafer Partisi ile neden ittifak kurulamadı?"

"İmzalanmış bir metin yoktu ortada. Ümit Özdağ'a, 'İkide bir Mansur Yavaş diyorsun, kabak tadı verdi, onda o cesaret yok, çıkamaz, artık bu konuyu kapat.' dedim. İki gün geçti Ümit Hoca, 'Bizim adayımız Mansur Yavaş, olmazsa Muharrem İnce' dedi. 'Ben kimsenin yedek adayı değilim.' dedim, WhatsApp grubuna yazdım."

"Ne sarayın adamıyım ne teröristim. Bu millete üçüncü yolu öneriyorum." ifadelerini kullanan İnce, şöyle dedi:

"Bu seçimde mesaj atmayacağım. Kendi kendime mesaj atamam. Ben bu seçimi kazanacağım. Ben Türkiye'yi ateşe atmam, hiç merak etmeyin. Diyorum ki bir cesaret gösterelim. Bir dönemlik istiyorum. Ben torunlarımla matematik çalışmak istiyorum."

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.