Müslim Şişani'den Çeçenistan'daki gençlere 'direniş' çağrısı

Müslim Şişani'den Çeçenistan'daki gençlere 'direniş' çağrısı

Suriye'de faaliyet gösteren Çeçen komutan Müslim Şişani, Çeçenistan'a hitaben bir açıklamada bulundu.

Suriye'de faaliyet gösteren Cundu'ş Şam'ın lideri Müslim Şişani Çeçenistan'a hitap eden yaklaşık 20 dakikalık bir video yayınladı.

Videoda Çeçen komutan özellikle bölgeye dair önemli açıklamalar yaptı.

Yusuf Temirkhanov

Şişani konuşmasına, 18 yaşında Çeçen bir kıza tecavüz ederek öldüren Rus komutan Yuri Budanov'u vurarak öldüren Yusuf Temirkhanov'u anarak başladı. Yusuf Temirkhanov, 3 Ağustos'ta tutuklu bulunduğu hapishanede bilinmeyen şartlarda yaşamını yitirmişti.

"Öyle haberler geliyor ki..."

Müslim Şişani'nin hedefinde, Rus yanlısı Kadirov da vardı: "Biliyoruz ki düşmana teslim olarak onların kulu olan (manen) zayıf kimseler, Çeçenlerin geri kalanının da aynı yolu izlemesi için büyük çabalar sarf ettiler. Bu yüzden bütün Çeçen milleti de düşman önünde eğilmeye ve düşmanın görmek istediği gibi olmaya başladı. Milletimizin ideallerini, temellerini değiştirmeye çalıştılar. (...) Çeçenistan'dan gelen haberler kasvetli. Dünyada onurlarını müdafaa etmeleriyle bilinen Çeçenler, kahramanlarını unutmuşlar ve tamamen düşmanlarının olmalarını istediği hale gelmişler. Öyle haberler geliyor ki, kalp onları kabul etmeyi reddediyor."

"Çeçenistan'daki gençlere tavsiyem..."

"Herkes gücü ve kapasitesi dahilinde ne varsa yapmalı. Yurtta (Çeçenistan) elbette belirli şartlar ve fırsatlar var ve dışarıda da farklı şartlar ve fırsatlar var. Kapasitelerinizin ötesinde bir şey yapmaya çalışmaya değmez zira bu bir sonuç başararak nihayete ermez."

"Buna ek olarak, Çeçenistan'daki genç erkeklere tavsiye vermek istiyorum. (...) Kendilerini sakınmıyorlar ve sürekli mücadele ediyorlar, savaşıyor, saldırılar düzenliyor ve kendilerini feda ediyorlar. Fakat böylesi eylemlerde bulunurken akıllarınızı kontrol ermek zorundasınız, her şeyi düşünmeniz ve işleri düzgün bir şekilde değerlendirmeniz gerekir. (...) Dinini bir parça ekmek karşılığında satan fakir polisleri öldürmenin bir yararı yok. Bize etkisi olmayan bir ya da iki zavallıyı ortadan kaldırmak için kendinizi havaya uçurmayın, onlara baskınlar vesaire yapmayın. Yaptığınız her şeyde, işleri doğruca düşünün ve etkili ve isabetli şekilde hareket edin, tıpkı Yusuf'un yaptığı gibi. Daha iyisi, (daha büyük şeyler için) fırsatınız oluncaya kadar bekleyin ve sabır gösterin."

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.