"Müttefiklerinin ABD'ye güvenme konusunda şüpheleri var"

"Müttefiklerinin ABD'ye güvenme konusunda şüpheleri var"

Bağdat hükümeti Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Washington'un müttefiklerinin Başkan Donald Trump döneminde ABD'nin güvenirliği konusunda büyük şüphe duyduğunu söyledi.

Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı olan Berhem Salih, ABD Başkanı Donald Trump'ın Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Suriye'nin kuzeyindeki YPG'ye desteğini çekmesini değerlendirdi.

Axios on HBO'dan Jonathan Swan'a konuşan Salih, "ABD'nin dayanma gücüyle ilgili çok ciddi bir soru işareti mevcut. ABD'nin müttefiklerinin ABD'ye ne kadar güvenebilecekleri konusunda endişeleri var" dedi.

Bu durumun Bağdat hükümetinin ABD ile ilişkilerini keseceği anlamı taşımadığını ancak Washington'a yönelik tutumu gözden geçireceklerini kaydeden Salih, "Amerikanlara ve Ruslara gidip 'Benim için bunu yapmazsanız, yoluma başka yönde devam ederim' diyen kişilerden değilim. Önceliklerimizi düşünmemiz gerekir ve bu konuda her zaman net oldum. Ancak ABD ve sadece Ortadoğu'daki değil dünyadaki rolü için, bu önemli bir an" ifadelerini kullandı.

Salih, röportajı IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin öldürüldüğü belirtilen operasyon düzenlenmeden önce vermişti. Trump, Bağdat hükümeti yanı sıra Rusya, Türkiye ve Suriye'ye teşekkür etmişti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.