Irak'tan Trump'a 'İran tepkisi': Bizden izin almadınız

Irak'tan Trump'a 'İran tepkisi': Bizden izin almadınız

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, ABD Başkanı Trump'ın Irak'tan İran'ı izlemek için asker bırakacaklarını açıklamasına tepki göstererek kendilerinden izin alınmadığını ifade etti ve "Kendi sorunlarınızla Irak'a yük olmayın" dedi.

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, ABD Başkanı Donald Trump’ın Irak’taki askeri varlıklarını İran’ı izlemek için kullanacakları yönündeki açıklamasına yanıt verdi

Cumhurbaşkanı Salih, Trump'ın "Suriye ve Afganistan'tan çekileceğiz. Ancak İran'ı gözetlemek için Irak'ta asker bırakacağız" sözlerine karşılık "Trump' İran'ı gözetlemek amacıyla Irak'ta ABD askerlerini bırakmak için bizden izin almadı.' dedi.

Salih "ABD ve Irak askerleri yapılan anlaşma gereği terörizmle mücadele için ülkede yer almaktadır. Ve bu anlaşmaya bağlı kalacağız." diye konuştu. Washington yönetimine hitaben 'kendi sorunlarınızla Irak'a yük olmayın diyen' Salih "Amerika Birleşik Devletleri büyük bir güç. Kendi öncelikli siyasetinizi burada sürdüremezsiniz. Çünkü burada yaşayan biziz." ifadelerini kullandı.

Irak Cumhurbaşkanı, "İran ve diğer komşularımızla iyi ilişkilerde bulunmak bizim için elzemdir" diye konuştu.

Trump, CBS kanalına verdiği demeçte Irak'tan İran'ı vurup vurmayacağına ilişkin bir soruya, "Hayır, tek isteğim İran'ı izleyebilmek. Irak'ta inanılmaz ve pahalı bir  askeri üssümüz var. Çekilmek yerine sorunlu Ortadoğu'da her yeri izlemek için  mükemmel bir yer. Birçoğu bunu anlamıyor, izlemeye devam edeceğiz ve nükleer silahlar yapılıp yapılmadığını önceden bileceğiz.” şeklinde yanıt vermişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.