Trump: Afganistan'dan çekilmeliyiz

Trump: Afganistan'dan çekilmeliyiz

ABD Başkanı Trump, Afganistan'da 18 yıldır savaşın devam eden savaşa müzakere yoluyla son verilmesi gerektiğini belirterek, "Bu sonu olmayan savaşlardan çıkmalıyız ve insanlarımızı eve getirmeliyiz." diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye ve Afganistan’dan Amerikan askerlerinin çekilmesiyle ilgili soruya, “zorunda kalırsak geri geliriz” şeklinde yanıt verdi.

ABD'nin Afganistan’daki askeri varlığının 18. Yılında olduğunu hatırlatan Trump, bu ülkedeki askeri operasyonlara Taliban’la müzakere yoluyla çözüm bulunarak son vermenin zamanının geldiğini belirtti.

CBS kanalına açıklamalarda bulunan Trump, “Sanırım yoruldular ve sanırım herkes yorgun. Bu sonu olmayan savaşlardan çıkmalıyız ve insanlarımızı eve getirmeliyiz. Şimdi bu istihbaratla izlemeyeceğimiz anlamına gelmiyor. İzliyor olacağız ve yakından izleyeceğiz. Fakat alandaki askerler için büyük bedel ödüyorsunuz. Orduya yüz milyarlarca dolar harcıyoruz. Dünyanın polisleri biziz” dedi.

Trump, “Zorunda kalırsak geri geliriz. Çok hızlı uçaklarımız, çok iyi kargo uçaklarımız var. Çok hızlı gelebiliriz” dedi ve Ortadoğu’yu kastederek “Ayrılmıyorum, Irak’ta büyük bir üssümüz var” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı, Irak’taki askeri üssü tutmak istediğini çünkü İran’ı izlemek istediğini vurguladı. Irak’ta inşa edilmiş inanılmaz ve pahalı bir askeri üsleri bulunduğunu kaydeden Trump, bu üssün Ortadoğu’nun bütün problemli bölgelerini görebilmek için çok iyi konuşlanmış olduğunu söyledi.

Donald Trump, “Birçok insanın anlamadığı bu. İzlemeye devam edeceğiz ve eğer problem olursa, eğer birileri nükleer silah ya da başka şeyler yapmaya çalışırsa onlar yapmadan bizim haberimiz olacak” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.