Taliban: ABD Şubat ayında Afganistan'dan çekilmeye başlıyor

Taliban: ABD Şubat ayında Afganistan'dan çekilmeye başlıyor

Taliban temsilcileri, ABD'nin yakın bir zamanda Afganistan'dan çekilmeye başlayacağını açıkladı.

Taliban temsilcileri, ABD'nin yakın bir zamanda Afganistan'dan çekilmeye başlayacağını açıkladı.

Moskova'da dün gerçekleştirilen Afganistan konulu toplantıya Taliban da katılmış, görüşmelerde birçok önemli konuya değinilmişti. Taliban, çoğunluğunu ABD askerlerinin oluşturduğu tüm yabancı güçlerin Afganistan'dan çekilmesi şartını yinelemişti.

Toplantı sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Taliban'ın Katar ofisi yardımcı şefi Molla Abdusselam Hanefi, ABD'nin çekilme sürecine dair açıklamalarda bulundu. Hanefi, Zalmay Halilzad liderliğindeki ABD heyetinin kendilerine çekilme takvimine dair açıklamalar yaptığını belirtti. Molla Abdusselam'a göre ABD heyeti, askerlerin Şubat ayında çekilmeye başlayacağını, Nisan ayında ise ülkedeki askerlerin yarısının çekilmiş olacağını aktardı.

Abdusselam Hanefi, kalan askerlerin çekilmesine dair takvimin belirlenmesi için komisyonların kurulacağını belirtti.

Taliban Katar ofisi eski şefi Şir Muhammed Abbas Stanikzay da çekilme sürecine dair ifadeler kullandı. Stanikzay, çekilmeye dair görüşmelerin sürdüğünü ancak takvim üzerinde henüz bir anlaşmaya varılmadığını dile getirdi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.