Myanmar'da cunta yönetimi yüzlerce evi ateşe verdi

Myanmar'da cunta yönetimi yüzlerce evi ateşe verdi

Myanmar'da askeri cunta, ülkenin kuzeyinde yönetime karşı ayaklanan gruplara yönelik baskınlarda sivillere de ait olduğu belirtilen yüzlerce evi ateşe verdi.

Myanmar'da askeri cunta, ülkenin kuzeyinde yönetime karşı ayaklanan gruplara yönelik baskınlarda sivillere de ait olduğu belirtilen yüzlerce evi ateşe verdi.

Yerel kaynaklara göre cunta birlikleri, Kinn, Yukarı Kinn and Ke Taung köylerinde yüzlerce evi ateşe verdi.

Myanmar ordusunun köylere baskınları sırasında sakinlerin bölgeyi kısa süre içerisinde terk etmek zorunda kaldığı bildirildi.

Yerel haber kaynaklarına konuşan isminin yayımlanmamasını isteyen bir köy sakini "Baskının ertesi sabahında köyümüzden dumanların yükseldiğini gördük. Askerler hala köydeydi. 200'den fazla evin yandığını tahmin ediyoruz." dedi.

Diğer bir köy sakini ise askerlerin evlerine baskın düzenleyip yıktığını, nakliye için kullandıkları tekneleri de imha ettiğini söyledi.

Myanmar ordusunun askeri darbesinden bu yana söz konusu bölgede ordu birliklerinin hem isyancılara hem de sivillere yönelik saldırıları sürüyor. Ordunun ayrıca, düzenlediği hava saldırılarıyla sivil ölümlerine neden olduğu da biliniyor.

Myanmar'da yüz binlerce kişi yerinden oldu

Birleşmiş Milletler geçtiğimiz gün, Myanmar'da askeri darbe sonrası ordu güçleri ile darbe karşıtı gruplar arasında çıkan çatışmalar sebebiyle yüz binlerce kişinin yerinden edildiğini açıklamıştı.

BM yaptığı açıklamada, Aung San Suu Çii hükümetinin darbeyle devrilmesinden bu yana aralarında Rohingyalı Müslümanların da bulunduğu 700 bin kişinin evini terk etmek zorunda kaldığını belirtmişti.

OCHA açıklamasında, darbe karşıtı grupların askeri cuntaya başkaldırışı sonrası cuntanın yaşam alanlarını yok etme ve hava saldırıları düzenleme dahil isyancılara ağır bir şekilde karşılık verdiği bildirilmişti.

Muhaliflere idam hamlesi

Askeri cunta geçtiğimiz günlerde, "Terörle Mücadele Yasası"nı ihlal eden 4 kişiyi idam edeceğini açıkladı. İdam edilecek kişilerin arasında devrik lider Aung San Suu Çii'nin partisinden bir milletvekili de bulunuyordu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum