Myanmar ordusu sivillere karşı Rus savaş uçaklarını kullandı

Myanmar ordusu sivillere karşı Rus savaş uçaklarını kullandı

Myanmar Witness tarafından yayımlanan bir raporda cunta yönetiminin hava operasyonlarında Rusya üretimi Yakovlev Yak-130 muharebe eğitim uçağını kullandığı ifade edildi.

Myanmar'da cunta yönetiminin sivillere karşı hava saldırılarında Rusya üretimi uçaklar kullandığı ortaya çıktı.

Myanmar'da insan hakları ihlallerine ilişkin veriler toplayan sivil toplum kuruluşu Myanmar Witness (MW) cuma günü yayımladığı bir raporda cunta yönetiminin sivillere karşı düzenlediği hava saldırılarında Rusya yapımı Yak-130 muharebe eğitim uçağını kullandığını ortaya koydu.

STK Myanmar Witness, yerel kaynaklara ve konum belirleme sistemlerine dayandırdığı raporunda Yak-130'un sivil yerleşim birimlerine karşı kullanıldığını doğruladı.

MW'nin verdiği bilgilere göre, sosyal medya platformları üzerinden paylaşılan görüntülerde Yak-130'un uçuş yaptığı ve yerleşim yerlerine güdümsüz roket ateşlediği görüldü.

Aynı zamanda diğer bir görüntüde de söz konusu eğitim uçağının çeşitli bölgelere 18 adet güdümsüz roket bıraktığı tespit edildi.

Öte yandan STK'nın raporunda Şubat 2022 tarihinde Kayah eyaletinde yer alan Loikaw bölgesinde hava operasyonlarında en az bir adet Yak-130'un tespit edildiği belirtildi.

Rusya, sivillere karşı saldırılar gerçekleştirmesiyle bilinen Myanmar ordusunun önemli bir tedarikçisi olarak adlandırılıyor.

Cunta yönetimin Devlet İdare Konseyi Başkanı Min Aung Hlaing bu ayın başlarında Rusya'ya bir ziyaret gerçekleştirmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

 
 

 

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum