Myanmar'da etnik Karen güçleri orduya karşı alan kazanıyor

Myanmar'da etnik Karen güçleri orduya karşı alan kazanıyor

Myanmar'da Bago bölgesinin doğusundaki Kyaukkyi ve Mone ilçeleri Karen Ulusal Birliği'nin kontrolü altına girdi.

Myanmar'da Bago bölgesinin doğusundaki Kyaukkyi ve Mone ilçeleri Karen Ulusal Birliği'nin (KNU) kontrolü altına girdi.

Myanmar merkezli Irrawady'nin haberine göre, 21 Mayıs'ta Kontrol altına alınan bölgelerde bildiri yayımlayan KNU yetkilileri, bölge sakinlerinin eğitim, sağlık ve iş imkanlarına erişebilmek için KNU'nun onayına ihtiyaç duyacaklarını bildirdi.

Bölgenin konumu:

KNU yönetimi aynı zamanda kontrol altına alınan bölgelerde uyuşturucu kullanımını ve kumarı yasakladı. Bölge sakinlerine organizasyonun koronavirüs ile mücadele kapsamında vereceği sağlık direktiflerini takip etmesini istedi.

Yönetim aynı zamanda bunlara uymayan vatandaşların 'legal yaptırımlarla' karşı karşıya kalabileceği uyarısında da bulundu.

Bir yerel kaynaktan yapılan açıklamada, bölge halkının artık Myanmar'ın cunta yönetimine bağlı olmadığı ifade edildi: 

"Bu bölgelerde artık cunta yönetimine izin vermeyeceğiz. İnsanlar artık cunta yönetimiyle yaşamak zorunda değil. Halkımızın cunta yönetiminin hareketleri nedeniyle suçlanmasını istemiyoruz."

Myanmar'da Kyaukkyi ve Mone bölgeleri, 2021 yılına kadar Karen Ulusal Kurtuluş Ordusu ile Myanmar güçleri arasında çekişmeli durumdaydı ancak geçtiğimiz sene yapılan darbe sonrasında KNU iki bölgede de giderek güç kazandı.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.