Myanmar'da iç savaş sebebiyle yüz binlerce kişi yerinden oldu

Myanmar'da iç savaş sebebiyle yüz binlerce kişi yerinden oldu

Myanmar'da askeri darbe sonrası ordu güçleri ile darbe karşıtı gruplar arasında çıkan çatışmalar sebebiyle yüz binlerce kişinin yerinden edildiği açıklandı.

Birleşmiş Milletler, Myanmar'da askeri darbe sonrası ordu güçleri ile darbe karşıtı gruplar arasında çıkan çatışmalar sebebiyle yüz binlerce kişinin yerinden edildiğini açıkladı.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), ülkede artan şiddet sebebiyle birçok kişinin evini ve bölgesini terk ettiğini duyurdu.

OCHA yaptığı açıklamada, Aung San Suu Ky hükümetinin darbeyle devrilmesinden bu yana aralarında Rohingyalı Müslümanların da bulunduğu 700 bin kişinin evini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.

OCHA açıklamasında, darbe karşıtı grupların askeri cuntaya başkaldırışı sonrası cuntanın yaşam alanlarını yok etme ve hava saldırıları düzenleme dahil saldırılara ağır bir şekilde karşılık verdiği bildirildi.

Darbeden bu yana yerinden edilenlerin çoğusunun, cunta güçleriyle çatışan grupların yer aldığı Sagaing bölgesinden olduğu belirtilen OCHA raporunda, cuntanın sivil yerleşim bölgelerine gerçekleştirdiği saldırıların yanı sıra muson yağmurlarının da sivillerin yaşamını tehdit ettiğine dikkat çekildi.

Askeri cuntanın yönetime el koymasından bu yana bin 800'den fazla kişinin öldüğü, 13 bin kişinin de gözaltına alındığı belirtiliyor.

Myanmar ordusu Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddiasıyla askeri bir darbe gerçekleştirmişti. Ordu, BM tarafından ağır silahlar kullanarak, sivil yerleşim yerlerine hava saldırıları gerçekleştirmekle suçlanıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.