Myanmar'dan ateşlenen havan topu Bangladeş'te Arakanlı gencin ölümüne neden oldu

Myanmar'dan ateşlenen havan topu Bangladeş'te Arakanlı gencin ölümüne neden oldu

Myanmar'dan Bangladeş topraklarına atılan havan topu ölüme ve yaralanmalara yol açtı.

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre havan topunun, cuma günü akşam saaterinde Myanmar-Bangladeş sınırındaki Arakanlı Müslümanların yaşadığı Konarpara bölgesine düşmesi sonucu 1 Arakanlı yaşamını yitirirken Bangladeş uyruklu 4 kişi yaralandı.

Bangladeş ulusal basınında çıkan haberlere göre, Myanmar topraklarından atılan havan toplarından 5'i yerel saatle 20.30'da söz konusu bölgeye düştü.

Havan topu saldırılarının kim tarafından düzenlendği belirlenemezken saldırılarda yaşamını yitiren Arakanlı Müslümanın kimliğinin 18 yaşındaki İkbal Hüseyin Bari olduğu tespit edildi.

Bangladeş hükümeti ve sınır muhafız birimlerinden yapılan açıklamada olaya ilişkin Myanmar'a protesto notası verileceği duyuruldu.

1 milyondan fazla Arakanlı Müslümanın Bangladeş güneyindeki derme çatma çadırlarda kaldığı biliniyor.

Milyonlarca Arakanlı Müslüman, 2017 yılında Myanmar ordusu ve Budist çetelerin soykırımı sebebiyle ülkeyi terk etmiş ve başta Bangladeş olmak üzere birkaç ülkeye dağılmıştı.

Arakanlıların son olarak Myanmar cuntası ile Budist Arakan Ordusu arasında gerçekleşen çatışmaların ortasında kaldığı biliniyor.

Bu çatışmalar sonucu zaman zaman halen Myanmar'da ikamet eden Arakanlıların yaşadıkları bölgeyi terk etmek durumunda kaldıkları ve ölümler yaşandığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.