Bir aydır denizde sürüklenen Arakanlı sığınmacılar Endonezya'ya ulaştı

Bir aydır denizde sürüklenen Arakanlı sığınmacılar Endonezya'ya ulaştı

Myanmar'daki ordu ve Budist çetelerin şiddetinden ve Bangdaleş'te kötü yaşam koşullarındaki kamplardan kaçmaya devam eden Arakanlı Müslümanlardan bir grup Endonezya'ya ulaştı.

Haftalardır aç ve susuz şekilde denizde sürüklenen bir grup Arakanlı Müslüman, kurtarılarak Endonezya'nın Açe eyaletine ulaştı.

Bölgedeki emniyet kaynaklarına göre, pazar günü 58 kişiden oluşan bir grup Arakanlı Müslüman sığınmacının teknesi, Açe'nin Ladong köyündeki Indrapatra sahiline yanaştı.

Köylüler, zayıf ahşap bir teknede bulunan Arakanlı Müslüman sığınmacıların karaya inmelerine yardımcı olmalarının ardından durumu yetkililere bildirdi.

Bölgedeki polis yetkilisi Rolly Yuiza Away yaptığı açıklamada, denizde haftalarca sürüklenmelerinin ardından açlık ve susuzluktan zayıf düşmüş Arakanlı Müslüman sığınmacılarının bazılarının hastalandıklarını tespit ettiklerini belirtti.

Polis amiri Away, köylülerin sığınmacılara gıda ve su yardımında bulunduğunu ifade ederken Açe'deki yetkililerin Arakanlı Müslüman sığınmacılar hakkında yeni direktifleri açıklayacaklarını söyledi.

58 Arakanlı sığınmacıdan en az 3'ünün tedavi altına aldığı duyuruldu.

Endonezya'ya ulaşan Arakanlı Müslüman sığınmacıların akıbetlerinin ne olacağı henüz bilinmiyor.

Birleşmiş Milletler, Güney Asya ülkelerine yaptığı çağrıda, haftalardır Andaman Denizi'nde sürüklenen 190 kişilik bir gruptan olduğu düşünülen Arakanlı Müslüman sığınmacıyı kurtarmalarını talep etmişti.

BM'ye göre 2022 yılında 2 bin Arakanlı Müslüman deniz yoluyla başka ülkelere ulaşmaya çalıştı.

Budist çetelerin desteklediği Myanmar ordusunun soykırım başlatmasından bu yana yüz binlerce Rohingya Müslümanın ülkeden kaçtığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.