Müslüman Rohingyaların umuda yolculuğu sürüyor

Müslüman Rohingyaların umuda yolculuğu sürüyor

Myanmar zulmünden kaçan kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık olarak 200 Arakanlı Müslümanın daha Endonezya'ya ulaştığı bildirildi.

Myanmar'da devlet destekli Budist soykırımından ve Bangladeş'teki kötü koşullu mülteci kamplarından kaçan onlarca Arakanlı sığınmacı Endonezya'ya ulaştı.

10 Aralık'ta Bangladeş'ten ayrılıp ahşap bir tekneyle deniz yolculuğuna çıkan, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 200 kadar Arakanlı Müslüman pazar günü Endonezya'nın batısındaki Açe eyaletine ayak bastı.

Yerel polis amiri Irwan Fahmi Ramli, 69 erkek, 75 kadın ve 40 çocuk olmak üzere 184 Arakanlı Müslüman arasında 1 hamile kadın bulunduğunu, 4 kişinin de hasta olduğunu açıkladı.

Tedavileri ve  sağlık kontrolleri yapılan Arakanlı sığınmacıların ilgili bir devlet kurumu gözetimine gönderileceği bildiriliyor.

arakan-001.jpg

Budist çetelerin desteklediği Myanmar ordusunun soykırım başlatmasından bu yana yüz binlerce Arakanlı Müslümanın ülkeden kaçtığı biliniyor.

Endonezyalı yetkililere göre, Arakanlı sığınmacılar Kasım 2022 tarihinden bu yana Endonezya'ya 5. kez tekne ve botlarla ulaşmış oldu.

2022'de 2 binden fazla Arakanlının başka ülkelere sığınmak için deniz yolculuklarına çıktığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum