Myanmar cuntasından eski vekile 173 yıl hapis

Myanmar cuntasından eski vekile 173 yıl hapis

Myanmar'da askeri cunta yönetimine bağlı mahkeme, ülkenin devrik lideri Aung San Suu Kyi'nin partisinden bir milletvekiline 173 yıl hapis cezası verdi.

Askeri cuntaya bağlı mahkeme, pazartesi günü devrik lider Aung San Suu Kyi'nin Ulusal Demokrasi Birliği'nin üyesi Win Myint Hlaing'i "terörizmden" suçlu buldu ve eski milletvekiline diğer cezasına ek olarak 148 yıl hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.

Bu kapsamda geçen aylarda "terör" ve "tahrik"ten suçlu bulunup 25 yıl hapis cezası alan Hlaing'e verilen toplam ceza 173 yıla çıkmış oldu.

Myanmar'da askeri cunta kontrolündeki medya tarafından yayımlanan bir haberde, Hlaing'in "cunta yönetimine karşı savaşan muhalif bir silahlı grubun bir dönem komutanlığını yaptığı ve gruba silah temin ettiği" iddia edildi.

Hlaing'a verilen ceza, 2021 yılının Şubat ayındaki darbeden bu yana devrik lider Aung San Suu Kyi'nin eski hükümetinden ve partisinden bir yetkiliye verilen en uzun hapis cezası olma niteliği taşıyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum