Myanmar cuntası ile Rusya arasında 'ruble' mutabakatı

Myanmar cuntası ile Rusya arasında 'ruble' mutabakatı

Myanmar'da askeri darbeyle gücü devralan cunta lideri General Min Aung Hlaing Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Myanmar'da askeri darbeyle gücü devralan cunta yönetimi, Rusya'dan petrol ürünlerinin satın alımına başlandığını ve alımların Rus Rublesi üzerinden ödenmesine hazır olduğunu açıkladı.

Myanmar cunta lideri General Min Aung Hlaing, Rusya'nın Vladivostok ilinde gerçekleştirilecek olan 7. Doğu Ekonomik Forumu'nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Myanmar liderinin Putin ile yaptığı görüşmeler sırasında petrol ürünlerinin ödemelerini Rus Rublesi ile yapabileceğini aktardığı bildirildi.

Görüşmelerde ayrıca Putin'in Myanmar cunta yönetimine atıfla "ilişkilerimiz olumlu yönde gelişme halinde." diye konuştu.

Öte yandan Myanmar cunta lideri General Min Aung Hlaing'in Rus liderine övgülerde bulunarak onun yalnızca bir Rusya lideri olarak değil dünya lideri şeklinde de tanımlanabileceğini dile getirdi.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.