Myanmar cuntası siyasi mahkumları ülkenin kötü şöhretli hapishanesine nakletti

Myanmar cuntası siyasi mahkumları ülkenin kötü şöhretli hapishanesine nakletti

Myanmar'daki cunta yönetimi çok sayıda siyasi mahkumu, işkence uygulamalarıyla adı çıkan bir gözaltı merkezine sevk etti.

(Fotoğraf: Radio Free Asia)

Myanmar cunta yönetimine bağlı İçişleri Bakanlığı talimatı doğrultusunda yaklaşık 250 siyasi mahkumun ülkenin batısındaki Bako bölgesinde yer alan Tharyarwaddy hapishanesine transfer edildiği öğrenildi.

Radio Free Asia'nın haberine göre söz konu hapishanede kalan eski mahkumlar burada çeşitli işkencelere maruz kaldığını belirtmişti.

Eski siyasi mahkumlar, Tharyarwaddy hapishanesindeki tutukluların aile bireyleri başta olmak üzere dış bağlantılara erişiminin çok düşük olduğunu ve kötü uygulamaların mevcut olduğunu ifade ediyor.

Cunta yönetiminin muhaliflerini cezalandırmak amacıyla kasıtlı olarak böylesi uygulamalar geliştirdiği kaydediliyor.

Myanmar'daki cunta yönetimi Tharyarwaddy hapishanesi hakkındaki iddiaları ise reddediyor.

İnsan hakları kuruluşlarının verilerine göre askeri cunta geçtiğimiz yıl yaptığı darbeden bu yana yönetim karşıtı 16 bin kişiyi tutukladı. Bunlardan 12 bin 500 kişinin halen çeşitli hapishanelerde olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.