"Myanmar cuntası sivil uçakların yakıtını orduya aktarıyor"

"Myanmar cuntası sivil uçakların yakıtını orduya aktarıyor"

Uluslararası Af Örgütü, Myanmar ordusunun sivil uçakların yakıtlarını hava saldırılarında kullanılan askeri uçaklara aktardığını ifade etti.

Myanmar'daki askeri cunta yönetiminin sivil alanda kullanılan uçak yakıtlarını savaş uçaklarına aktardığı öne sürüldü.

Uluslararası Af Örgütü'nün (Amnesty) perşembe günü yayımladığı bir raporda, sivil uçakların kullanımı için gönderilen yakıtların cunta yönetimine bağlı orduya dağıtılması sebebiyle, ülkelerden ve küresel şirketlerden Myanmar'a yakıt tedarikini durdurmaları istendi.

Af Örgütü açıklamasında, "defalarca insan haklarını ihlal eden ve çok sayıda savaş suçu işleyen Myanmar ordusuna yakıt sağlanması işlemlerine dahil olunması meşru değildir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, "Myanmar ordusunun hava saldırılarında birçok sivilin yaşamını yitirdiğine ve insanların terörize edildiğine" dikkat çekildi.

Myanmar'da Şubat 2021 tarihinde askeri darbe gerçekleşmesinden bu yana ordunun 2 bin 300'ten fazla sivili öldürdüğü ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.