Myanmar'da darbe karşıtı güçlerden uluslararası yardım talebi

Myanmar'da darbe karşıtı güçlerden uluslararası yardım talebi

Myanmar'daki darbe karşıtı güçler, askeri yönetime karşı savaşta kendilerinin desteklenmesi konusunda uluslararası yardım çağrısında bulundu.

Myanmar'da darbe karşıtı güçleri, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı olan mücadelesine verilen desteği örnek göstererek, askeri yönetime karşı savaşta kendilerinin desteklenmesi için uluslararası yardım çağrısında bulundu.

Myanmar'da askeri darbe sonrası kurulan  gölge hükümet Ulusal Birlik Hükümeti'nin (NUG) Savunma Bakanı Yee Mon, kendilerine bağlı milislerin özgürlük amaçlı savaştığını ve hayatlarını bu uğurda verdiğini savunarak, Rusya işgali mevzusunda Ukrayna için verilen desteğin kendilerine de verilmesi gerektiğini vurguladı.

Reuters'a açıklamalarda bulunan Mon, "Uluslararası toplumun Myanmar konusunda verdiği destekten memnunuz ancak silah ve finansman destekleri sağlandığı takdirde daha da minnettar olacağız." dedi.

Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddiasıyla askeri bir darbe yapan Myanmar ordusuna karşı harekete geçen NUG, kırsalda "halk savunması" adlı bir savaş ilan etti. Askeri darbeyle yönetime gelen cunta ise NUG'u terörist bir oluşum olarak nitelendiriyor.

NUG, Myanmar ordusuna karşı verilen savaşta genel olarak eski model tüfekler ve el yapımı patlayıcılar kullanıyor.

Myanmar ordusu ise Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ağır silahlar kullanarak, sivil yerleşim yerlerine hava saldırıları gerçekleştirmekle suçlanıyor.

BM, şimdiye kadar 560 binden fazla insanın çatışmalar nedeniyle yerinden edildiğini söylüyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.