Myanmar'da darbe karşıtı gösterilerde ölü sayısı artıyor

Myanmar'da darbe karşıtı gösterilerde ölü sayısı artıyor

Myanmar'da darbe gerçekleştiren cuntaya karşı devam eden protestolarda ölenlerin sayısında artış yaşandığı bildiriliyor.

Myanmar'da güvenlik güçlerinin, askeri darbe ve seçilmiş hükümet üyelerinin gözaltına alınmasına tepki gösteren protestoculara müdahalesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e çıktı. Gösterilerin başından beri can kaybı 80'in üzerinde.

Myanmar Now sitesindeki habere göre, gece yarısı başlayan ve öğlen saatlerinde ülkenin birçok bölgesinde süren protestolara güvenlik güçleri gerçek mermilerle müdahale etti.

Çıkan olaylar sonucu Mandalay'daki protestolarda 4 kişi yaşamını yitirirken, Yangon'da 3, Pyay şehrinde ise bir kişi hayatını kaybetti.

Güvenlik güçlerinin sert müdahalesine rağmen ülke çapında darbe karşıtı protestolar sürdü.

Yangon, Mandalay, Magway, Saging ve Bago bölgelerinde halk, güvenlik güçlerinin şiddetini kınadı ve darbeden bu yana gözaltına alınanların serbest bırakılmasını talep etti.

Bazı şehirlerde protestocular oturma eylemi düzenleyerek Birleşmiş Milletlere, "Koruma sorumluluğu (R2P) istiyoruz" yazılı koreografilerle mesaj verdi.

Kaynak: Euronews

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.