NASA evrenin en net yeni görüntülerini paylaştı

NASA evrenin en net yeni görüntülerini paylaştı

NASA, uzaya fırlatılan gelmiş geçmiş en güçlü teleskop olan Webb tarafından çekilen yeni görüntüleri paylaştı.

NASA uzaya fırlatılan gelmiş geçmiş en güçlü teleskop olan Webb tarafından çekilen yeni görüntüleri yayınladı. Tam renkli ve yüksek çözünürlüklü yeni fotoğraflarda Güney Halka Nebulası, Carina Nebulası ve Stephan Beşlisi’nin görüntüleri yer alıyor.

nasa0.jpg

Aynı yeri gösteren görüntülerden soldaki Yakın Kızılötesi Kamera (NIRCam) ile, sağdaki ise Orta Kızılötesi Enstrüman (MIRI) ile çekildi. Parlak olan yıldız, ikil yörüngede dönmeye devam ettikçe gaz ve toz bulutunu havalandırıyor ve asimetrik şekiller yaratıyor.

nasa1.jpg

Fotoğrafta Carina Nebulası’ndaki “NGC 3324” adlı genç bir yıldız yuvasının köşesi görülüyor. Görüntü “Kozmik Uçurum” olarak adlandırılıyor.

Karina Bulutsusu’ndaki Kozmik Uçurumlar’ın, NIRCam ve MIRI ile edilmiş görüntüsü:

nasa2.jpg

Stephan Beşlisi

Beş galaksiden oluştuğu için Stephan Beşlisi adını alan galaksi grubu aynı zamanda “Hickson Compact Group 92 (HCG 92)” olarak biliniyor. Beşinci ve en dıştaki galaksi dünyadan yaklaşık 40 milyon ışık yılı uzaklıkta. Diğer dört galaksi grubunun uzaklığı ise yaklaşık 290 milyon ışık yılı.

nasa3.jpg

Kaynak: Medyascope, Reuters

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.