Nasrallah'tan Suudi Arabistan'a 'terörizm' suçlaması

Nasrallah'tan Suudi Arabistan'a 'terörizm' suçlaması

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah televizyonda yayınlanan konuşmasında Suudi Arabistan'ı sert biçimde suçladı. Konuşmanın Lübnan'ın Suudi Arabistan'dan yardım beklediği sırada yapılması dikkat çekti.

Lübnan Hizbullahı lideri Hasan Nasrallah Suudi Arabistan'ı "terörizm ve IŞİD ideolojisini yaymakla" suçladı.

Hasan Nasrallah Pazartesi günü televizyonda yaptığı konuşmada Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'e hitap ederek Suudi Arabistan'a çeşitli suçlamalarda bulundu. 

Nasralla,h Suudi Arabistan'ı "IŞİD'in ideolojisini dünyaya ihraç ettiği için" "terörist" ilan etti. Nasrallah Suudi Arabistan'ı 2003'ten bu yana Irak'ta ve Suriye'de yaşanan canlı bomba eylemlerinden de sorumlu tutarak bu eylemcilerin Suudi Arabistan tarafından gönderildiğini iddia etti.

Yemen'deki savaşa da değinen Nasrallah, savaşın uzamasına neden olan tarafın Suudi Arabistan olduğunu iddia etti ve Husilere desteklerini yineledi.

Nasrallah'ın konuşmasının büyük bir ekonomik krizdeki Lübnan'da tarafların Suudi Arabistan'dan maddi yardım beklediği sırada denk geldi. Suudi Arabistan ve Lübnan'ın Hizbullah ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi konulardan dolayı diplomatik ilişkilerini tamamen kopardığı gözlemleniyor.

Lübnan'ın geçmişte olduğu gibi Suudi Arabistan'dan maddi yardım alabilmesi için öncelikle bu ülkeyle diplomatik ilişkilerini yeniden inşa etmesi gerekiyor.

Nasrallah'ın Suudi Arabistan ile ilgili yaptığı bu sert konuşma, Lübnan'da Suudi Arabistan'dan yardım alma ümitlerini öldürmekle eleştirildi. Hizbullah muhalifi Lübnanlı taraflar "Nasrallah İran'dan para alarak Lübnan'ı kurtarsın" serzenişinde bulundu.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.