NATO görüşmelerinde Türkiye ile İsveç arasında gerginlik

NATO görüşmelerinde Türkiye ile İsveç arasında gerginlik

Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya resmen başvuruda bulunmasının ardından yapılan toplantıda Ankara ve Stockholm arasında gergin anlar yaşandı.

Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya resmen başvuruda bulunmasının ardından yapılan toplantıda Ankara ve Stockholm arasında gergin anlar yaşandığı bildirildi.

İki İskandinav ülkesinin ittifaka resmen başvuruda bulunmasına Türkiye'nin olumsuz tavır alması Batı'nın ana gündem maddelerinin biri halinde.

Ankara, bu tavra İsveç ve Finlandiya'nın Suriye'nin kuzeyindeki PKK oluşumlarını desteklediği ve bu oluşumların üyelerine ev sahipliği yapmasını neden olduğunu belirtmişti.

Bugün Berlin'de yapılan toplantıda ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, İsveçli mevkidaşı Ann Linde'ye sert tepki gösterdiği aktarıldı.

Alman bir diplomat olaya dair, "Bu bizim için tarihi bir andı ancak Çavuşoğlu Linde'nin feminist politikalarına sinirlendi ve fazlaca drama kattı." ifadesini kullanırken, Türk tarafındaki bir diplomatik kaynak, Çavuşoğlu'nun Türkiye'nin duruşunu saygılı bir biçimde özetlediğini ve Linde'ye muhalefetinin İsveç'in feminist politiklarından kaynaklanmadığını bildirdi.

Öte yandan Türkiye, iki ülkenin NATO’ya resmi başvuru yapmasının ardından gerçekleştirilen ilk NATO toplantısında, ön müzakerelerin başlamasına dair oylamada veto hakkını kullandı.

Bu hamlenin süreci uzatacağı ifade ediliyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.