"NATO İdlib'de Türkiye'ye askeri destek sağlamayacak"

"NATO İdlib'de Türkiye'ye askeri destek sağlamayacak"

NATO'nun, Türkiye’nin Suriye'nin kuzeybatısında bir askeri operasyon başlatması durumunda Ankara'ya askeri destek vermeyeceği iddia edildi.

Rus devlet ajansı TASS, NATO'dan bir diplomatik kaynağa dayandırdığı haberinde, Türkiye'nin diğer üye ülkelerin siyasi desteğine sahip olduğunu ancak Ankara’nın çatışmaların giderek yoğunlaştığı Suriye’nin İdlib kentine yönelik olası bir askeri harekatında NATO’dan herhangi bir askeri destek görmeyeceğini belirtti.

'NATO İdlib'de 5. maddenin işletilmesini desteklemeyecek'

Diplomatik kaynağın, "NATO ülkeleri, şubat ayı başlarında idlib'deki Türk askerlerinin trajik ölümü üzerine 5. maddenin işletilmesini desteklemeyecek" sözlerine yer verilen haberde ayrıca, 5. maddenin işletilmeyeceğinin Türkiye tarafında da çok iyi bilindiğini bu nedenle de Ankara’nın konuyla ilgili NATO istişarelerini başlatmaya çalışmadığı iddia edildi.

Rus haber ajansı, NATO üyesi ülkelerin korunması için müdahaleyi içeren 5. maddenin işletilmemesine ise Türk askerlerine yönelik saldırının 'yabancı topraklarda ve tek taraflı bir askeri operasyon sırasında gerçekleşmesini' neden gösterdi.

NATO Rusya destekli Esed rejimine saldırıları durdurması çağrısında bulundu

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg geçen hafta Brüksel’de yapılan NATO Savunma Bakanları Toplantısı sonunda, İdlib'de artan tansiyona ilişkin, "Rusya destekli Esed rejimine, masum insanların yaşamına mal olan tüm bu saldırıları durdurması" çağrısında bulunmuştu.

Toplantıya katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise görüşmeler öncesinde yaptığı açıklamada, “NATO ülkeleri, NATO, Avrupa ve dünya, bu (Esed rejiminin İdlib’deki saldırıları) konuya daha yakından bakmalı ve ciddi, somut destek sağlamalıdır" demişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum