NATO Irak'taki askerlerin yerini değiştirdi

NATO Irak'taki askerlerin yerini değiştirdi

NATO, eğitim misyonu kapsamında Irak'ta bulunan askeri personelinin yerini değiştirdiğini duyurdu.

NATO, eğitim misyonu kapsamında Irak'ta bulunan askeri personelinin bir kısmının yerini geçici olarak değiştirdiğini duyurdu.

Örgüt, geçen gün de İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin ABD hava saldırısında öldürülmesinin ardından, Irak'taki eğitim misyonunun faaliyetlerini geçici olarak askıya aldığını açıklamıştı.

NATO yetkilisi, konuya ilişkin açıklamasında personelin güvenliğinin büyük öneme sahip olduğunu ifade etti. Güvenlik durumu düzeldiğinde NATO'nun Irak'taki eğitim misyonunu tekrar başlatmaya hazır olduğunu belirten NATO yetkilisi, ittifakın uluslararası terörle mücadele konusunda kararlı olduğunun altını çizdi.

Almanya da Irak’ta bulunan Alman askerlerin bir kısmını ülke dışına çıkaracağını açıklamıştı. Alman askerleri Irak'ta "eğitim misyonları için görevli" olarak bulunuyordu.

500 personel görev yapıyor

2018'de Bağdat hükümetinin talebi üzerine başkent Bağdat'ta kurulan NATO'nun Irak eğitim misyonunda, farklı müttefiklerden yaklaşık 500 personel görev yapıyor.

IŞİD'in Irak'ta tekrar faaliyet göstermesini engellemeyi amaçlayan misyona, 29 NATO üyesinin yanı sıra ortak ülkeler Avustralya, İsveç ve Finlandiya katkı sağlıyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.