NATO Suriye'de 'uluslararası güvenli bölge' teklifini onayladı

NATO Suriye'de 'uluslararası güvenli bölge' teklifini onayladı

Almanya'nın Suriye'nin kuzeyinde uluslararası askeri barış gücü teklifine NATO ve ABD'den olumlu tepki geldi.

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer'in Suriye'nin kuzeyinde uluslararası askeri barış gücü teklifine NATO ve ABD'den olumlu tepki geldi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Alman Bakan ile bu konuyu görüştüğünü ve Suriye'deki soruna getirilen tüm çözüm önerilerini olumlu karşıladığını söyledi.

ABD'nin NATO Büyükelçisi Kay Bailey Hutchison ise Almanya'nın teklifinin olumlu olduğunu ancak ABD askerlerinin böyle bir gücün içinde yer almayacağını söyledi. Temsilci, Almanya önderliğinde Suriye'nin kuzeyinde kurulacak bir askeri barış gücünün Avrupalı ülkelerden oluşması gerektiğinin altını çizdi.

Hutchison, Avrupalı ülkelerin IŞİD ile savaşan güçlerini Suriye'den çekmesi gerektiğini söylerken Barış Pınarı Harekatı esnasında savaş suçu işlenip işlemediğinin soruşturulması çağrısında bulundu.

Alman haber ajansı dpa, Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in de Bakan Karrenbauer'in teklifini "birçok soru işareti olmasına rağmen, önerinin oldukça umut vaat edici" sözleri ile desteklediğini aktardı.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.