NATO: Ukrayna'nın üyeliği gündemimizde değil

NATO: Ukrayna'nın üyeliği gündemimizde değil

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya ile olan savaş devam ettiği müddetçe Ukrayna'nın NATO'ya katılımının mümkün gözükmediğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'nın örgüte üyelik süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Stoltenberg, dün Belçika’nın başkenti Brüksel’de yaptığı açıklamada, Rusya ile olan savaş devam ettiği müddetçe Ukrayna'nın NATO üyeliğinin gündeme alınamayacağını söyledi.

İki ülke arasında devam eden savaşın Ukrayna’nın NATO üyesi olmasını kolaylaştırıp kolaylaştırmayacağına ilişkin soruya Stoltenberg, "Savaşın ortasında üye olunması gündemde değil. Mesele, savaş sona erdiğinde ne olacağıyla alakalıdır." diye konuştu.

Rusya'nın Ukrayna'da kontrol altına aldığı toprakları ilhak ettiğini duyurmasının ardından Ukrayna NATO'ya üyelik talebinde bulunmuştu.

NATO üyeleri henüz Zelenskiy'nin talebi konusunda bir karara varmadı. Öte yandan örgütün üyeleri, Ukrayna'nın NATO'ya katılımı durumunda Rusya ile aktif bir şekilde savaşa girilmesinden endişe ediyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.