"Nazilerin Polonya'dan geri çekildiğinde sakladıkları hazinelerin yeri keşfedildi"

"Nazilerin Polonya'dan geri çekildiğinde sakladıkları hazinelerin yeri keşfedildi"

Nazilerin Polonya'dan geri çekilmesi sırasında altın, sanat eserleri ve diğer değerli eşyaları sakladıkları yerleri tanımlayan Üçüncü Reich subayı Egon Ollenhauer'ın kişisel günlüğünde hazinenin yerinin yazdığı bildirildi.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, Nazilerin Polonya'dan geri çekilmesi sırasında altın, sanat eserleri ve diğer değerli eşyaları sakladıkları yerleri tanımlayan Üçüncü Reich subayı Egon Ollenhauer'ın kişisel günlüğü Almanya'da yayınlandı. Günlükte Üçüncü Reich'in hazinesinin yerinin yazdığı belirtildi.

Günlüğe göre, Adolf Hitler, değerli eşyalarla dolu 260 kamyonun Sovyet birliklerinin ulaşamayacağı Polonya'daki 11 noktaya gizlenmesi emrini verdi.

Daily Mail'e konuşan Furmaniac, "Olaylarla ilgisi olan insanların, özellikle de Waffen SS personelinin vefat edeceği zamanı beklediğimizden, bu günlükle ilgili bilgileri şimdi yayınlıyoruz. Çünkü locanın şartı böyleydi" dedi.

Furmaniac, günlüğün gerçek olduğunun Göttingen Georg-August Üniversitesi Sanat Tarihi Fakültesi de dahil olmak üzere beş Alman eğitim kurumu tarafından onaylandığını belirtti. Vakfın şimdi günlükte belirtilen yerleri araştırdığını, bu gizli depoların varlıklarını koruyup korunmadığını bulmaya çalıştığını kaydetti.

Furmaniac'a göre, günlükte belirtilen depolardan biri bir göletin dibi, diğeri Polonya saraylarından birinin duvarları arasındaki gizli bir oda, üçüncüsü bir parktaki derin bir kuyu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.