Nebati: Enflasyon Aralık'tan itibaren düşecek

Nebati: Enflasyon Aralık'tan itibaren düşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati enflasyonun Aralık’tan itibaren hızla düşmeye başlayacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Kastamonu'ya yaptığı ziyarette partisinin İl Teşkilatı'nca Şerife Bacı Öğretmenevi'nde düzenlen "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programına katıldı.

Burada konuşan Nebati, hizmet için çalıştıklarını belirterek, "Dünya bir krizle karşı karşıya kaldığında bu krizin üstünden gelecek her türlü enstrümanı en iyi şekilde kullanmaya gayret ediyoruz. 20 yıldır bu ülkede hiç ama hiç kimse 'Beni enflasyonun altında ezdirdiler', 'Beni doktorsuz bıraktılar', 'Benim çocuğumu kitapsız bıraktılar' diyemez" diye konuştu. 

Nebati konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Enflasyon, Aralık ayından itibaren baz etkisiyle de olsa hızlı bir şekilde düşmeye başlayacak ve hedefimiz olan tek rakamlı enflasyonu yakalayacağız. Bunu hiç kimse işini kaybetmeden, aşını kaybetmeden, kepenk kapatmadan, atölyelerin kapılarına kilit vurmadan, fabrikaların kapılarına kilit vurmadan gerçekleştireceğimizi; tüm dar gelirli, sabit gelirli başta olmak üzere, toplumun enflasyondan en fazla etkilenen kesimlerinin bizim attığımız adımlarla daha rahat bir hayat sürdüreceklerini, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın önderliğinde 20 yıldır yapmış olduğumuz uygulamalarla devam ettireceğimizi ifade ederim."

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) dün açıkladığı verilere göre yıllık enflasyon yüzde 85,51 olarak tespit edilerek bir rekor daha kırmıştı.

Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) araştırmasına göreyse yıllık enflasyon yüzde 185,34 olarak gerçekleşti.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.