Nekbe protestolarında hayatını kaybedenlerin sayısı 65 oldu

Nekbe protestolarında hayatını kaybedenlerin sayısı 65 oldu

Gazze'nin İsrail ile sınırında düzenlenen gösterilerle hayatını kaybedenlerin sayısı günden güne artıyor.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Cibaliya Mülteci Kampı'nın doğu sınırında pazartesi günü yaralanan 21 yaşındaki Ahmed el-Abd Ebu Semra'nın hayatını kaybettiği belirtildi.

Ebu Semra'nın ölümüyle pazartesi gününden bu yana Gazze sınırında düzenlenen gösterilerde yaşamını yitiren Filistinli sayısı 65'e yükseldi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, bu sabah Gazze sınırında pazartesi günü İsrail askerlerinin ateş açması sonucu yaralanan 2 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Aralık 2017'de Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını ve ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını açıklamasından sonra yeni büyükelçilik binası 14 Mayıs'ta yapılan resmi törenle açılmıştı.  

İsrail askerlerinin, pazartesi günü ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto etmek ve Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını anmak isteyen göstericilere ateş açması sonucu 62 Filistinli hayatını kaybetmiş 3 binden fazla kişi yaralanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.