Taliban'dan İslam dünyasına Filistin'e destek çağrısı

Taliban'dan İslam dünyasına Filistin'e destek çağrısı

Taliban, Filistin'de devam eden olaylara ilişkin bir açıklama yayınladı.

Afganistan'ın büyük bir bölümünü kontrol altında tutan Taliban, Filistin'de yaşanan olaylara dair bir açıklama yayınladı.

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve büyükelçiliğin Kudüs'e taşınması kararı bölgede gerginliği doruğa çıkarmıştı. Bugün ABD resmi olarak Büyükelçiliği'ni Tel Aviv'den Kudüse taşıdı.

Bugün ise buna ek olarak İsrail'in kuruluşu ve Filistinlilerin evlerinden sürgün edilmesinin 70'inci yıldönümü nedeniyle de gösteriler düzenlendi. Filistinlilerin Nekbe olarak andığı günde Gazze sınırında düzenlenen gösterilere İsrail askerlerinin gerçek mermi kullanarak saldırması sonucu 50'yi aşkın sivil hayatını kaybederken 2 binden fazla sivil ise yaralandı.

Taliban'ın İslam dünyasını harekete geçmeye çağırdığı açıklama şu şekilde:

"İşgal ve gasp edilmiş Filistin topraklarındaki Müslümanların ilk kıblesi Beytu’l Makdis’in (Kudüs) ABD başkanı Trump tarafından İsrail’in başkenti olarak tanınmasını takip eden kısa bir süre sonra, Trump şimdi resmi olarak ABD Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıdı.

İslam Emirliği, kibirli Amerika tarafından atılan bu hukuksuz ve baskıcı kararı şiddetli şekilde kınıyor ve bunu tüm İslami ve uluslarası olarak kabul gören ilkeleri ihlal eden işgal yanlısı, insanlıktan uzak bir hamle olarak görüyor.

İslam Emirliği Siyonist rejime, Filistinlilere karşı verilen Amerikan desteğini, devlet terörünün bir örneği olarak kabul ediyor. 'Afganistan İslam Emirliği', bu Amerikan hamlesine karşı, İslam dünyasından ve hür dünyadan fiili bir karşılık verme çağrısında bulunuyor.

İslam Emirliği bilhassa İslam ülkelerini ve yöneticilerini mazlumlardan yana taraf almaya, zalimin ellerini zapt etmeye ve aynı zamanda zulme uğrayan Filistin halkını pratik, politik ve etik olarak desteklemeye çağırıyor."

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.