Ferah şehrinde şiddetli çatışmalar sürüyor: Taliban kontrolü ele alabilir

Ferah şehrinde şiddetli çatışmalar sürüyor: Taliban kontrolü ele alabilir

Yetkililer çatışmaların sabahın erken saatlerinde başlayıp şehrin farklı bölgelerinde devam ettiğini söyledi.

İl meclis üyelerinin de doğruladığına göre Ferah kentinin güneyinde Taliban ve hükümet güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 

İl meclis üyelerinden biri olan Dadullah Kane'nin söylediğine göre çatışmalar Salı günü gece saatlerinde Taliban'ın saldırısıyla başladı ve şehrin farklı bölgelerinde Ulusal Güvenlik Müdürlüğü'ne yakın olarak devam ediyor. 

Şehir sakinlerine göre ise eğer hükümet daha fazla asker yollamazsa şehrin kontrolü Taliban'ın eline geçecek. Ferah'ta yaşayan bir sivil, "İnsanlar şehirden kaçıyor ve durum çok kötü" dedi. 

Bir başka şehir sakini ise "Hükümet güçleri şehrin birkaç bölgesinde operasyonlar gerçekleştirdi ama bunun hiçbir sonucu olmadı." şeklinde konuştu.

Ferah şehrindeki çatışmalar son aylarda birkaç farklı bölgede devam ediyordu. Onlarca hükümet güçleri ve Taliban mensubu yaralandı veya hayatını kaybetti. 

Yetkililerin Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre Taliban 19 günde 2.700 saldırı gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz hafta ülke genelinde devam eden çatışmalarda taraflar ağır kayıplar vermişti. Pazar günü ise Afganistan İçişleri Bakanlığı güvenlik güçlerinin yüksek tehdit oluşturan bazı bölgelerden çekildiğini ve bu şekilde kayıpların önüne geçildiğini açıkladı.

Güvenlik departmanlarına göre Taliban bahar saldırılarını başlattığından bu yana göre son 19 gün içinde 2.700'ün üzerinde saldırı gerçekleştirdi ve bu saldırılar sonucu ağır kayıplar yaşandı. 

Bu süreçte Badehşan'daki Kuhistan ilçesi, Faryab'taki Belçirag ilçesi ve Beğlan'daki Tale ve Berfek ilçesi Taliban'ın kontrolüne geçti. Diğer ilçeler hükümet güçlerince geri alınırken Tale ve Berfek ilçesi hala Taliban'ın elinde bulunuyor. 

Geçtiğimiz hafta Ferah, Beğlan, Faryab, Badehşan ve Gur'daki çatışmalarda ciddi kayıplar yaşanmıştı. 

Savunma Bakanlığı sözcüsü Muhammed Radmaniş, "Geçtiğimiz hafta Taliban'dan birkaç ilçeyi geri aldık ve acı verici kayıplar yaşanmadan bu gerçekleşmeyecekti. Ferah, Beğlan ve Gur'da kayıplar verdik." şeklinde konuşmuştu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.