Taliban Ferah kent merkezinden geri çekildi

Taliban Ferah kent merkezinden geri çekildi

Taliban'ın Ferah kent merkezindeki güçlerini geri çektiği bildiriliyor.

Taliban'ın Ferah kent merkezindeki güçlerini geri çektiği bildiriliyor.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın batısında dün yaşanan çatışmaların ardından Ferah kent merkezini kontrol altına alan Taliban güçleri, kent merkezinden geri çekiliyor.

ABD destekli Kabil hükümeti güçleriyle dün yaşanan şiddetli çatışmaların ardından kent merkezine giriş yapan Taliban güçleri, bölgede Kabil hükümetine ait tüm askeri noktaları ele geçirmişti.

Tüm silah ve mühimmatlar kentten çıkarıldı

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Taliban güçleri kent merkezinde Kabil hükümetine bağlı güçlerden ele geçirdiği çok sayıda silah, mühimmat ve zırhlı aracı bölgeden çıkarmış durumda.

Taliban 'diş gösterdi'

Afganistan'ın batısında, İran sınırında olan Ferah kentinin Taliban tarafından bir gün içinde ele geçirilmesi ülke içinde Kabil hükümeti güçlerine olan güvenin tekrar tartışılmasına neden oldu.

"Kent merkezleri tehdit altında"

Taliban'ın yeni dönemde kent merkezlerine yönelik daha fazla tehdit oluşturduğu ifade edilirken, Ferah merkezinin kısa süreliğine de olsa Taliban kontrolüne geçmiş olmasının şaşırtıcı bir gelişme olmadığı ifade ediliyor.

Taliban bir süredir Ferah kent merkezi çevresinde düzenlediği etkili saldırılarla hükümet güçlerini ağır kayıplara uğratıyordu.

Taliban'ın Ferah kent merkezinden yüklü miktarda silah, mühimmat ve askeri aracı ele geçirdiği, bunları bölgede düzenleyeceği yeni saldırılarda kullanmasının muhtemel olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.