Netanyahu: İran Suriye'den çekilmediği sürece saldırılara devam edeceğiz

Netanyahu: İran Suriye'den çekilmediği sürece saldırılara devam edeceğiz

İsrail Başbakanı Netanyahu, İran'ın Suriye'den çekilmediği sürece Suriye'de yaptıkları saldırılara devam edeceklerini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’ın Suriye’den kuvvetlerini çekmediği sürece askeri unsurlarını hedef olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Netanyahu, İsrail’in yeni Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi'ne görev tesliminde yapılan törende, “İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün dün Suriye’de askeri varlıkları olmadığı yalnızca tavsiyelerde bulunduklarını söylediğini duydum. O zaman ben nasihat vereyim: Oradan derhal çıkın. Zira acımasız saldırılarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Pazar günü yaptığı açıklamada İsrail’in Suriye’deki İran’a ait silah depolarını vurduğunu açıklayan Netanyahu, İsrail’in İran mevzilerini yüzlerce kez bombaladığını ifade etmişti.

Dün yaptığı konuşmada İsrail’in tek güvenlik sorununun İran ve uzantıları olduğunu dile getiren Başbakan Netanyahu, Tel Aviv’in Suriye’deki İran askeri varlığının kurulmasını önlemede bu zamana kadar başarılı olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.