İsrail Lübnan sınırındaki 'Kuzey Kalkanı Operasyonu'nu sonlandırdı

İsrail Lübnan sınırındaki 'Kuzey Kalkanı Operasyonu'nu sonlandırdı

İsrail Ordusu, Lübnan sınır hattında başlatılan Kuzey Kalkanı Operasyonu kapsamında, Hizbullah'a ait 6. tünelin bulunduğunu ve operasyonların sona erdiğini açıkladı.

İsrail Ordu Sözcüsü Yarbay Jonathan Conricus gazetecilere yaptığı açıklamada, sınırın altında Lübnan’dan İsrail’e ulaşan 6. tüneli bulduklarını söyleyerek, “Değerlendirmemize göre, artık sınırımızı aşan başka tünel yok" dedi.

Söz konusu 6. tünelin, İsrail topraklarına 800 metre uzaklıkta yer alan Lübnan’ın Rumya köyünde bulunduğu ve önümüzdeki günlerde imha edileceğini belirten sözcü, bu tünelin de bulunmasıyla operasyonun sona erdiğini duyurdu.

Sözcü Concirus’a göre, İsrail içinde onlarca metre ilerleyen tünel, 55 metre derinliğinde ve ordu tarafından keşfedilen tüm tüneller arasında en derin ve en donanımlı şekilde inşa edildiğini açıkladı.

Ordunun Hizbullah’ın Lübnan topraklarında kazdığı ‘tesisleri’ izlemeye devam edeceğini belirten sözcü, İsrail’in, herhangi bir şiddet eylemi veya 2006'da İsrail’le Hizbullah’ın savaşı sona erdiren 1701 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararının herhangi bir ihlalinden Lübnan hükümetini sorumlu tuttuğunu da yineledi.

İsrail 4 Aralık’ta Lübnan sınırındaki Hizbullah’a ait tünelleri yok etmek için ‘Kuzey Kalkanı’ adı altında askeri bir operasyon başlattığını açıklamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.