İsrail, Lübnan sınırındaki tünelleri imha etmeye başladı

İsrail, Lübnan sınırındaki tünelleri imha etmeye başladı

İsrail ordusu Lübnan sınırında bulunan ve Hizbullah güçleri tarafından açıldığı tespit edilen tünelleri kapatmaya başladığını duyurdu.

İsrail Lübnan sınırında bulunan tünellerin, sınır ötesi saldırılar düzenlenmesi için açıldığını ve Gazze Şeridi'nde bulunan tünellerden çok daha gelişmiş olduğunu belirtti.

Yarbay Jonathan Conricus belirli noktalarda beton yapı kullanıldığını ve bazı tünellerinse doğrudan kaya içerisine oyulduğunu açıkladı. İsrailli yetkililer tünellerin İran'ın desteğiyle açıldığı için bu kadar gelişmiş olduğunu iddia etti.

İsrail ordusu ayrıca Lübnan'ın güneyinde keşfedilen tünellerin üstünde kalan Kila ve Ramiye köylerinde yaşayanların hayatlarının tehlikede olduğu uyarısında bulundu. İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, resmi Twitter hesabından paylaştığı mesajında, keşfedilen tünellerin üzerinde kalan köylerde yaşayanların ve söz konusu bölgeye yakın olan diğer Lübnanlıların geçici olarak bölgeyi terk etmelerini istedi.

İsrail ordusu, topraklarına uzanan tünelleri arama ve imha etmek amacıyla 4 Aralık’ta 'Kuzey Kalkanı' operasyonunu başlatmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.