Lübnan'dan İsrail'e: Gerekli tepkiyi veririz

Lübnan'dan İsrail'e: Gerekli tepkiyi veririz

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, İsrail'in Lübnan sınırında yol açacağı bir gerilime gerekli tepkiyi vereceklerini bildirdi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn bugün yaptığı açıklamada, ülkesinin sınırlarında gerilime yol açabilecek herhangi bir olaya gereken tepkiyi vereceklerini belirtti.

Tel Aviv’in, Lübnan’dan İsrail’e sızmak için Hizbullah’a ait tünellerin bulunduğunu açıklamasının ardından güney sınırında meydana gelen hareketlilik, Beyrut’ta siyasilerin tepkisine neden oldu.

Cumhurbaşkanı Avn’dan tepki

Cumhurbaşkanı Avn, Lübnan’ın güneyinde konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'nün (UNIFIL) Komutanı General Stefano Del Col ile yaptığı görüşmede, “Lübnan, güneydeki güvenlik ve istikrarı korumaya yönelik Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 1701. sayılı kararının uygulanmasına bağlı kalıyor. Lübnan, ilgili uluslararası kararları ihlal eden İsrail’e rağmen barışı güçlendirmek için çalışan bir ülkedir” dedi.

Cumhurbaşkanı, Lübnan ordusunun güneydeki uluslararası güçlerle işbirliği ve koordinasyon halinde olduğunu, bu durumun Lübnan ve uluslararası taraflarca güvenliği amaçlayan önemli bir girişim olduğuna vurgu yaptı.

İsrail’in gerekçesi Hizbullah

İsrail ordusu tarafından geçen hafta yapılan açıklamada, Lübnan’dan İsrail’e sızmak için Hizbullah’a ait tünellerin bulunduğu belirtilmişti. İsrail şüpheli tünelleri araştırmak için güney sınırındaki Mavi Hat üzerinde çalışmalara başlamış, tünelleri ortaya çıkarıp imha etmek için ‘Kuzey Kalkanı’ adıyla operasyon başlatmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.