Lübnan ile İsrail arasında sınır gerilimi

Lübnan ile İsrail arasında sınır gerilimi

İsrail'in Hizbullah’a ait tünelleri tespit amacıyla geçen salı günü başlattığı askeri operasyonun ardından Lübnan’ın güney sınırındaki gerginlik devam ediyor.

Lübnan Ordu Komutanı General Joseph Avn, ordunun “içeride ve sınırda güvenliği sağlamaya kararlı bir şekilde devam edeceğini” bildirdi.

Lübnan’ın resmi Ulusal Medya Merkezi'nin haberine göre İsrail ordusu, yoğun sis sırasında, 8 Aralık’ta Mays el-Cebel bölgesinin doğusundaki Kurum el-Şiraki bölgesindeki Mavi Hat yakınlarında konuşlanarak havaya ateş açtı.

İsrail ordusu, şüpheli 3 Hizbullah üyesini takip ettikten sonra ateş açtığını savundu. Ordu tarafından yayınlanan bildiride 3 şüphelinin, “Hizbullah’ın Lübnan sınırı boyunca kazdığı ve İsrail’in kuzeyine ulaştığı tünellerle sınırın diğer tarafında operasyonlar yürüten İsrail kuvvetlerine kadar ulaştığı” belirtildi. Bildiride ayrıca İsrail güçlerinin ateş açtığı şüphelilerin bölgeden kaçtığı ve rutin olarak göreve devam edildiği” aktarıldı.

Avn: Güvenliği koruma çalışmalarımız sürüyor

Lübnan Ordu Komutanı General Joseph Avn, çalışmaların ilerleyişini kontrol etmek amacıyla muhafız taburuna ve Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’na ziyarette bulundu. Avn açıklamasında "güvenlik ihlali yapanların ve kaçakçılık operasyonu yürütenlerin tespit edilerek havalimanı güvenliğini koruma çalışmalarının devam ettiğini" belirtti.

Lübnan siyasetinde gerilim sürüyor

İsrail’in geçen salı gününden bu yana 'Lübnan’ın derinliklerindeki tünel arayışını genişletmeye' yönelik hamlesi Lübnan siyasetinde de gerginlik yaşanmasına neden oluyor.

İlerici Sosyalist Parti lideri Velid Canbolat, 8 Aralık’ta Lübnan sınırında yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Canbolat "işgal altındaki Lübnan topraklarına ilişkin konuların ve İsrail’in neredeyse her gün gerçekleştirdiği ihlallerin büyüdüğünü" söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum