Netanyahu: Kudüs saldırısına güçlü bir karşılık vereceğiz

Netanyahu: Kudüs saldırısına güçlü bir karşılık vereceğiz

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, işgal altındaki Doğu Kudüs’te düzenlenen ve 7 Yahudi yerleşimcinin öldüğü saldırıya hızlı ve güçlü bir karşılık vereceklerini söyledi.

İşgal altındaki Doğu Küdüs'te 7 Yahudi yerleşimcinin öldürüldüğü saldırı sonrasında açıklamalarına devam eden İsrail Başbakanı Netanyahu, bu saldırıya "hızlı ve güçlü" bir karşılık vereceklerini ifade etti.

Gerilimi tırmandırmak istemediklerini ancak olağanüstü her duruma hazır olduklarını belirten Netanyahu, verecekleri karşılıkla ilgili detay paylaşmadı.

Netanyahu ayrıca, kendisini arayarak yaşadığı şoku ve başsağlığı dileklerini ileten ABD Başkanı Joe Biden’e teşekkür etti.

Ne olmuştu?

İşgal altındaki Batı Şeria'daki Cenin Mülteci Kampına 26 Ocak tarihinde İsrail güçlerince düzenlenen baskında aralarında 60 yaşında bir kadının da bulunduğu 9 Filistinli öldürülmüştü.

Cenin'deki İsrail saldırısına karşılık olarak işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan yasa dışı bir Yahudi yerleşim biriminde iki gün önce düzenlenen silahlı saldırıda yedi kişi yaşamını yitirmiş, üç kişi yaralanmıştı.

Saldırıyı gerçekleştirdiği açıklanan Filistinli Hayri Elkam, olay yerinden aracıyla uzaklaştıktan bir süre sonra İsrail güçleriyle girdiği çatışmada hayatını kaybetmişti.

Yine Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde dün düzenlenen silahlı saldırıda biri ağır, iki İsrailli yaralanmıştı. İsrail polisi saldırganın etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.