ABD, Batı Şeria'yı "İsrail işgali altında" olarak tanımlamayı reddetti

ABD, Batı Şeria'yı "İsrail işgali altında" olarak tanımlamayı reddetti

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel, Filistinli gazeteci Said Arikat'ın Filistinliler işgal altında mı yaşıyor sorusunu yanıtlamaktan kaçındı.

ABD, Filistin'in Batı Şeria bölgesini İsrail işgali altında olarak tanımlamayı reddetti.

Al Quds gazetesinin Washington Bürosu Şefi Said Arikat, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel'e "Batı Şeria'daki durumu ve Filistinlilerin bu bölgedeki statüsünü nasıl tanımlıyorsunuz, basit bir soru, burası işgal altında mı?" şeklinde bir soru yöneltti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Patel, Arikat'ın söz konusu sorusunu cevaplamaktan kaçındı.

Arikat sorusunu yinelerken Patel, soruya yanıt vermeyi reddederek Batı Şeria'daki Filistinliler için "o topraklarda ikamet ediyorlar" dedi.

Gazeteci Arikat, Batı Şeria'nın 'farklı bir gezegen' olarak görülüp görülmediğini ve ABD'nin bu bölgeyi işgal altında bir yer olarak kabul edip etmediğini yineleyen bir soru sorsa da Patel bu soruya cevap vermekten kaçındı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Patel bunun yerine bölgede şiddetin tırmandığını, bu sebeple barış ve sükunet çağrısı yaptıklarını söyledi.

Arikat sorularını tekrarlarken Patel, soruyu anladığını söyledi ancak Batı Şeria'nın İsrail işgali altında olduğunu ifade etmeyen ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, daha büyük kayıpları önleme adına tarafları tedbir almaya çağırdı.

Uluslararası hukuka göre İsrail'in Batı Şeria'daki varlığı işgal olarak tanımlanıyor. Bu sebeple Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim yerleri yasa dışı olarak görülüyor.

İsrail 1967 yılında Batı Şeria'yı işgal etmişti. İsrail'deki yeni hükümetin Batı Şeria'yı ilhak etmek istediği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum