Netanyahu rekor kırdı: Ülkenin en uzun soluklu başbakanı

Netanyahu rekor kırdı: Ülkenin en uzun soluklu başbakanı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkenin en uzun süre bu koltukta bulunan ismi oldu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, makamında 4 bin 876 günü geride bırakarak ülkenin ilk başbakanı David Ben Gurion’u geride bıraktı.

Netanyahu, 4 bin 875 gün ülkeyi yöneten Gurion’u geçerek İsrail’i en uzun süre yöneten başbakan unvanının sahibi oldu. 1996’dan beri aralıklarla başbakanlık koltuğunda oturan 69 yaşındaki Netanyahu böylece bu alanda bir rekora imza attı.

Nisan ayındaki seçimin galibi olarak beşinci dönem koltuğunda oturma vizesi almasına rağmen hükümeti kuramayınca erken seçim çağrısı yapan sağcı Likud partisinin lideri, ilk seçimini 1996’da kazandı. O seçim sonrasında, 46 yaşındayken ülkenin en genç başbakanı oldu. Ülkenin kurulduğu 1948’den sonra doğan ilk lideri de olan 1949 doğumlu Netanyahu, Filistin sorunuyla ilgili şahin tutumuyla tanınıyor.

Yolsuzluk suçlamaları nedeniyle muhalefetin istifaya davet ettiği, ‘anti demokratik’ tavır sergilendiği yönünde eleştirilerinin hedefinde olan Netanyahu, iddiaları yalanlasa da yorumcular 17 Eylül’de düzenlencek erken seçimde işinin zor olduğunu savunuyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.