Netanyahu'dan Hizbullah'a 'Lübnan'ı vurma' tehdidi

Netanyahu'dan Hizbullah'a 'Lübnan'ı vurma' tehdidi

Netanyahu, Hizbullah'ın “İsrail’i vurabilecek yeterlilikte oldukları” yönündeki açıklamasına yönelik 'Lübnan’a yıkıcı bir askeri saldırı düzenleyebileceklerini' söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın İsrail’i hedef alma tehdidine karşı, Lübnan’a ‘ezici bir saldırı’ gerçekleştirmekle tehdit etti.

Netanyahu, hükümetinin haftalık kabine toplantısında yaptığı konuşmasında, “Son zamanlarda Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah'ın İsrail’e saldırı planlarını duyduk. Şu bilinmelidir ki eğer Hizbullah aptalca İsrail’e saldırmaya kalkışırsa, onu ve Lübnan'ı ezici bir askeri darbeyle vururuz. Ancak Nasrallah'tan farklı olarak, planlarımızın ayrıntılarını vermek istemiyorum. Ancak sadece ona, yıllarca kazdıkları terörist tünellerini birkaç gün içinde nasıl yıktığımızı hatırlatmak isterim” diye konuştu.

Nasrallah’tan İsrail tehdidi

Hasan Nasrallah, geçtiğimiz Cuma günü yaptığı açıklamada, “İran savaşı başladığında, tüm bölgeye açılmış demektir. İsrail bölgedeki hiçbir savaşta tarafsız olmayacak. İran'a karşı savaşta ortak olacak her ülke bedelini ödeyecek. Bölgedeki sorumluluğumuz, ABD’nin İran ile savaşını önlemek için elimizden gelen her şeyi yapmak. Çünkü bunun yıkıcı olacağı konusunda fikir birliği var” şeklinde konuşmuştu.

Yeni bir çatışma olması halinde Hizbullah’ın bütün İsrail’i hedef alabileceği konusunda uyarıda bulunan Nasrallah, “Direniş bugün her zamankinden daha güçlü” ifadesini kullanmıştı.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.