Hizbullah Lübnan'da İsrail'e ait İHA düşürdü

Hizbullah Lübnan'da İsrail'e ait İHA düşürdü

İsrail'e ait keşif amacı taşıyan İHA ile SİHA İran destekli Hizbullah tarafından kontrol edilen Beyrut'un güney banliyösünde düşürüldü.

Lübnan medyasına göre İsrail’e ait keşif amacı taşıyan bir insansız hava aracı (İHA) İran destekli Hizbullah tarafından kontrol edilen Beyrut'un güney banliyösünde düşürüldü. Olaydan yaklaşık bir saat sonra ise İsrail'in gönderdiği ikinci bir silahlı insansız hava aracı (SİHA) aynı yerde patladı.

Hizbullah, Beyrut’un güney banliyösünde düşen SİHA’nın kendilerine ait bir medya merkezinin binasına ciddi hasar verdiğini belirterek, söz konusu İHA ve SİHA’yı kendilerinin düşürmediğini öne sürdü.

Hizbullah’ın Medya Sorumlusu Muhammed Afif, Lübnan Ulusal Enformasyon Ajansı’na verdiği demeçte, ilk İHA’nın herhangi bir zarar vermeden düştüğünü söyleyerek, ikinci SİHA’nın patlayarak medya merkezine hasar verdiğini dile getirdi. Hizbullah’ın söz konusu İHA ile SİHA’yı düşürmediğinin altını çizen Afifi, bunların İsrail’e ait olup olmadıklarına ise değinmedi.

Afif, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın buna sert bir şekilde cevap verileceğini söylediğini de aktardı.

Söz konusu İHA ve SİHA’nın düşmesi, İsrail’in Suriye’de hava saldırıları gerçekleştirmesinin ve İsrail askeri sözcüsü Yarbay Jonathan Conricus’un, İran Kudüs Gücü’nün Suriye’den İsrail’in kuzeyine insansız hava aracıyla saldırı girişimini engellediklerini açıklamasının hemen ardından geldi.

Lübnan ve İsrail teknik olarak hala savaşta ve Beyrut sık sık hava sahasının İsrail tarafından İHA ve savaş uçakları ile ihlal edildiği suçlamasını yöneltiyor.

İran’ın desteklediği ve Suriye’de 2013’ten bu yana açıkça rejim güçleriyle birlikte savaşan Hizbullah, Lübnan’ın siyasi alanında kilit rol oynuyor.

Hizbullah, ABD ve İsrail tarafından terör örgütü olarak sınıflandırılıyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.