Hizbullah Lübnan sınırında İsrail İHA'sını düşürdü

Hizbullah Lübnan sınırında İsrail İHA'sını düşürdü

Lübnan'da Hizbullah, İsrail'e ait bir insansız hava aracını düşürdüklerini açıkladı.

İran destekli Şii Hizbullah örgütünün El Manar televizyon kanalında yaptığı açıklamaya göre İsrail'e ait insansız hava aracı (İHA), Hizbullah ile İsrail sınırındaki Ramyeh köyü üzerinde düşürüldü. Hizbullah, sınır ihlali yaptığını öne sürdükleri aracın şu anda ellerinde olduğu bilgisini paylaştı.

İsrail'den konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

İsrail ordusu ve Hizbullah güçleri arasındaki gerginlik, Beyrut'un güneyinde iki İHA'nın düşürülmesinden bu yana artıyor. Geçtiğimiz hafta sınırda yaşanan çatışmada taraflar, birbirlerine ait askeri hedefleri vurduklarını açıkladı.

İsrail'in kendilerine saldırması durumunda karşılık vereceklerini belirten Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, "Artık istedikleri gibi Lübnan'ın hava sahasına İHA gönderemeyecekler. Bu İHA'lar Hizbullah'ın seçtiği zaman ve mekanda düşürülecek." şeklinde konuşmuştu.

Diğer yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise, İran destekli Hizbullah'ın hassas füze projesi için Tahran'dan yardım aldığını öne sürüyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.