Nasrallah'dan İsrail'e tehdit: Karşılık vereceğiz

Nasrallah'dan İsrail'e tehdit: Karşılık vereceğiz

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta İsrail'e ait iki insansız hava aracının düşmesinin ardından Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail saldırısına karşılık vermelerinin elinin kulağında olduğunu söyledi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta İsrail'e ait iki insansız hava aracının düşmesinin ardından Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail saldırısına karşılık vermelerinin elinin kulağında olduğunu söyledi.

Sputnik'in haberine göre "Yeni bir aşamadayız" diyen İran destekli Lübnanlı Şii örgütün lideri Hasan Nasrallah, Beyrut'ta geçtiğimiz gün düşürülen drone'ların intihar drone'u olduğunu ve belirli bir hedeflerinin bulunduğunu öne sürdü.

Olayı 'çok, çok, çok tehlikeli bir gelişme' olarak niteleyen ve tekrarlanmasının önlenmesi için mümkün olan her şeyin yapılacağını belirten Hizbullah lideri, bunun, 2006'daki İsrail saldırısının ardından varılan tarafların birbirlerine muamelesiyle ilgili mutabakat kurallarının ilk net, büyük ve tehlikeli ihlali olduğunu vurguladı. 

"Bu ihlal karşısında sessiz kalırsak, Lübnan için tehlikeli bir yol açar" diyen Nasrallah, "Bunun karşılığını kesinlikle vereceğiz. Sadece kuzeyden değil her yerden verebiliriz. Kimse kendisini güvende hissetmesin. Belki bir, iki, üç gün sonra" çıkışını yaptı. 

Bunun 2006 savaşından beri İsrail'in Lübnan içinde düzenlediği ilk saldırı olduğunun altını çizen Nasrallah, "Saatin geriye çevrilmesine izin vermeyeceğiz. Lübnan'ın bombardımanla, öldürmelerle, patlamalarla ihlal edilmesine, kutsallıklarının ihlal edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu bizim için kırmızı çizgidir" dedi. 

"İsrail İHA'larının Lübnan'a girmesine izin vermeyeceğiz"

Irak'ta sürekli olarak Haşdi Şabi'yi hedef alan İHA saldırılarını hatırlatan Hizbullah lideri, "Artık İsrail İHA'larının Lübnan'a girmelerine izin verilmeyecek, hepsini düşüreceğiz. Aynısını birkaç gündür Irak'a yapıyorlar, eğer cevap vermezsek bir gün bir binamızda, diğer gün başkasında, sonra da bir camide patlatırlar" diye konuşarak İsrail'e şu uyarıda bulundu: 

"İsrail İHA'ları, bugün itibariyle Lübnan'ı vurup, güvenli şekilde geri dönmeyi unutsun. Her saldırganlığa misliyle yanıt vereceğiz. İsrail, Lübnan sınırında, işgal altındaki topraklarda yaşayan yurttaşlarına, emniyette olduklarını söylüyor. Sınırda yaşayanlar, bunun böyle olmayacağını bilmeli. Her saldırganlık, yanıtını alacak. Lübnan sınırında bulunan işgalci İsrail askerleri, bugünden itibaren, her an kaçmaya hazır olsunlar." 

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.