Netanyahu'dan Nasrallah'a: Sakin ol

Netanyahu'dan Nasrallah'a: Sakin ol

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'e saldırı tehdidinde bulunan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'a 'Sakin olsun. İsrail'in nasıl intikam aldığını kendisini çok iyi bilir' mesajı gönderdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suriye ve Lübnan'daki İsrail saldırılarına karşılık verme tehdidinde bulunan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'a "sakin ol" diye çağrıda bulundu.

Lübnan'da bulunan İran destekli Hizbullah, haftasonu Beyrut yakınlarında düşen İsrail'e ait iki İHA'dan (insansız hava aracı) birinin saldırı görevinde olduğunu ve 5,5 kilogram ağırlığında patlayıcı taşıdığını öne sürdü.

İsrail Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre Kudüs'te katıldığı bir programda konuşan Netanyahu, "Nasrallah'ın sözlerini duydum. Ona sakin olmasını tavsiye ediyorum. İsrail devletinin kendisini nasıl savunduğunu ve düşmanlarından nasıl intikam aldığını o çok iyi bilir" ifadelerini kullandı.

İsrail'in haftasonunda Suriye'nin başkenti Şam yakınlarına saldırı düzenlediği iddia edilmişti.

Nasrallah'ın sözleri

Nasrallah, "Bu ihlal karşısında sessiz kalırsak, Lübnan için tehlikeli olur. Bunun cevabını kesinlikle vereceğiz. Kimse kendisini güvende hissetmesin" sözleriyle İsrail'i tehdit etmişti. Bu açıklama sonrası İsrail ordusu, kuzey sınırını alarm durumuna geçirildi.

Bölgedeki gerilimi tırmandıran olayla ilgili Cumhurbaşkanı Mişel Avn başkanlığında olağanüstü toplanan Lübnan hükümeti, itidalli davranma kararı aldıklarını ancak Lübnan'ın egemenliğini koruma hakkı olduğunu açıkladı. Lübnan İsrail'in geçen yıllarda pek çok kez hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Birleşmiş Milletler'e şikayette bulunmuştu.

Ne Netanyahu ne de İsrail ordusu şimdiye kadar Lübnan'da düşen İHA'larla ilgili bir açıklama yaptı. İsrail medyasındaki haberlerde ise İHA'ların İsrail'den değil, İran'dan gelmiş olabileceği bilgisi yer aldı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.