Netanyahu: Savaştan sonra Gazze'yi İsrail ordusu kontrol edecek

Netanyahu: Savaştan sonra Gazze'yi İsrail ordusu kontrol edecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, savaşın ardından Gazze'de güvenlik sorumluluğunu İsrail ordusunun üstleneceğini belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'nin savaşın ardından İsrail ordusu tarafından kontrol edeceğini açıkladı.

İsrail Kamu Yayın Kurumu'na verdiği demeçte, Netanyahu, savaştan sonra güvenlik kontrolünün İsrail ordusunda olacağını ve bölgenin Körfez sermayesiyle yeniden inşa edileceğini kaydetti:

"Gazze Şeridi İsrail askeri kontrolü altında olacak. Savaştan sonra Gazze'de sivil bir yönetim faaliyet gösterecek ve bölge Körfez ülkelerinin öncülüğünde rehabilite edilecek. Uluslararası baskıya boyun eğmeyeceğiz."

Söz konusu ifadeler Gazze Şeridi'nde de Batı Şeria modeline benzer bir modelin uygulanacağı yönünde yorumlanıyor.

Netanyahu ayrıca Knesset'de yaptığı bir açıklamada, Mısır ile Gazze Şeridi arasında bir tampon bölge kurulması ihtimalini de gündeme getirdi.

Buna göre yaklaşık 13 kilometrelik sınır hattına İsrail güçleri konuşlanacak. Böylece Gazze'nin tüm sınırları İsrail tarafından kontrol ediliyor olacak.

Öte yandan Netanyahu hükümetinin işgal altındaki Batı Şeria'da Filistin Yönetimi güçlerine karşı bir savaş olasılığını göz ardı etmediğini ve böyle bir olaya karşılık vermek için acil durum planları yaptığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.