Netanyahu ve Abbas Türkiye'ye geliyor

Netanyahu ve Abbas Türkiye'ye geliyor

Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın 25 Temmuz'da, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ise 28 Temmuz'da Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceği bildirildi.

Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Türkiye'ye gelecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından dün yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin yönetimi lideri Abbas ve İsrail Başbakanı Netanyahu’yu aynı hafta içerisinde ayrı ayrı Türkiye’de ağırlayacak.

Erdoğan'ın davetine icabetle Türkiye'ye gelecek olan Abbas ve Netanyahu, Erdoğan'la güncel bölgesel ve küresel meseleler hakkında fikir teatisinde bulunacak.

Mahmud Abbas ziyareti

Abbas’ın, 25 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştireceği Türkiye ziyaretinde, Erdoğan ile yapacağı resmi görüşmelerde, Türkiye-Filistin ilişkileri, İsrail-Filistin ihtilafı bağlamındaki son gelişmeler ile diğer güncel bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak.

İletişim Başkanlığından Abbas'ın ziyaretiyle ilgili yapılan açıklamada, "Türkiye ile dost ve kardeş Filistin Devleti arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesine yönelik olarak atılabilecek adımlar da görüşmenin gündem maddeleri arasında yer alacak." denildi.

Binyamin Netanyahu ziyareti

Erdoğan ayrıca, İsrail Başbakanı Netanyahu’yu da 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye'de ağırlayacak.

Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde, Erdoğan ve Netanyahu, Türkiye-İsrail arasındaki ikili ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirecek ve iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımları ele alacak.

İsrail basınına göre Netanyahu, Erdoğan'la bir görüşme ayarlamaya çalışıyordu. Erdoğan'ın, Türkiye ile İsrail arasında gaz iş birliğinin sağlanmasını taahhüt etmesi kaydıyla Netanyahu ile görüşeceği bilgisini ilettiği öne sürülüyordu.

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerde enerji iş birliğinin ana konulardan biri olduğu biliniyor. Türkiye ise İsrail'den Doğu Akdeniz üzerinden Avrupa'ya gaz tedarikinde aracı olmak istiyor.

Fakat Times of Israel'in bazı uzmanlara dayandırdığı bilgilere göre, İsrail'in Türkiye ile enerji iş birliğine ilgisi pek fazla değil.

Öte yandan Netanyahu'nun Erdoğan'la görüşüp çekilecekleri fotoğrafla 'diplomatik başarı' görüntüsü vermeyi planladığı belirtiliyordu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.