"Netanyahu'yu ABD Kongresi'nde konuşma yapacak"

"Netanyahu'yu ABD Kongresi'nde konuşma yapacak"

ABD Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi başkanı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Kongresi'de konuşma yapmaya çağıracağını bildirdi.

ABD Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi Başkanı Mike Johnson Perşembe günü yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Kongre önünde konuşmaya davet etmeyi planladığını söyledi.

Söz konusu adım Cumhuriyetçilerin Demokratlara karşı İsrail'in desteğini kazanmaya yönelik bir adımı olarak yorumlandı.

Demokratların Senato lideri Chuck Schumer, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Netanyahu'nun "yolunu kaybettiğini" söylemiş ve İsrail'de Netanyahu'yu görevden alabilecek seçimler yapılması çağrısında bulunmuştu.

Johnson Perşembe sabahı CNBC'ye verdiği bir demeçte "Netanyahu'nun gelip Kongre'nin ortak bir oturumunda konuşma yapmasını çok isterim. Bu daveti kesinlikle yapacağız." şeklinde konuştu.

Johnson, İsrail liderini davet etmenin "kendisi için büyük bir onur olacağını" dile getirdi.

Öte yandan Schumer de Netanyahu'nun Kongre önünde konuşma yapmasını memnuniyetle karşılayacağını belirtti.

Netanyahu 2015 yılında da o dönem Cumhuriyetçi Meclis Başkanı olan John Boehner'in davetini kabul etmiş, bu adım Barack Obama yönetiminin eleştirilerine yol açmıştı.

Kaynak: Mepa News

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.